Og dette, dette er Jorden

En hel grønn bakke som var som besatt av hvitveis

Fra: Reisen til jorden

Hele natten satt jeg oppe og skrev minnet om hennes varme og lengselen etter hennes lys inn i mitt blod. Alt hva hun vel kunne være. Da jeg tidlig den morgenen omsider kom meg ut, fikk jeg se – henne.

Jeg så veier og røde hus, det var henne. Hele bygda lå der og blunket i solskinnet som et smykkeskrin tømt utover landskapet – og det så akkurat ut som henne. Jeg passerte skilt langs veien, de lignet henne. Jeg så et blikkstille vann, med små båter i ro langs land, jeg så en fjellrekke med hvit sne langs skarene, jeg så den blå himmelen, med lyse skyer på, jeg så fugleflokken, jeg så alt det grønne.

Det var krystallklart, og skarpt. Det var lyder og duft og bevegelse. Jeg stanset i veikanten og tok det inn, det var friskt. Jeg så alle fargene. De var som henne. Jeg kom forbi en hel grønn bakke som var som besatt av hvitveis – og det var som å  se  henne. Jeg så solen, den var gul, som løvetannen. Jeg så naturen skinne i ren vårprakt, og ved min hellige skaper, det var jo henne alt sammen.

Og natten skal komme, og jeg skal få se hennes navn stå skrevet på himmelen: Stjernene. Nå er hun overalt, det er ingen annen. Nå får det gå som det kan, for hun er fri.

Og dette, dette er Jorden.


Vil du skrive for Hodebry?

Send inn til hodebry@mentaltperspektiv.no.

Hodebry er erfaringer og meninger, fag og synsing, dikt, noveller, dagbok, blogginnlegg og sakprosa om psykisk helse. Noen av skribentene her er pasienter, noen har vært pasienter, noen er proffe forfattere og kunstnere, andre sender inn sin aller første tekst, noen er behandlere og terapeuter, andre er pårørende.

Hodebry er en måte å bidra til en åpen debatt og et fritt ordskifte. Det gir færre tabuer og fordommer. Når du som selv har kjent det på kroppen forteller om dine egne erfaringer, kan det kanskje også være veien til bedre psykisk helsevern og forebyggingstilbud for flere i landet vårt, enten du selv er plaget av hodebry eller ønsker å være til hodebry. Uten hodebry kommer vi ikke videre!

Vi honorerer ikke bidrag, men sørger for at dine synspunkter blir en del av den offentlige samtalen om psykisk helse.

Send en arbeidsprøve eller ferdig tekst til hodebry@mentaltperspektiv.no. Vi tar også imot fotografier, tegninger og tegneserier.

Husk at alt du sender inn må være ditt eget arbeid. Si fra hvis det har vært publisert tidligere.

Alle innsendte bidrag blir redaksjonelt vurdert. Ikke alle kommer gjennom nåløyet for publisering, men vi vil gi deg tilbakemelding så fort som mulig og innen 3 uker uansett.

Dersom din tekst blir godkjent, blir den publisert i dette nettmagasinet. Den kan bli delt i sosiale medier og i papirutgaven av Mentalt Perspektiv, som går ut til medlemmene i Mental Helse fire ganger i året.

Vi setter stor pris på at du skriver under eget navn, men du kan også velge å være anonym.

Tekstene i Hodebry-spalten er uttrykk for skribentens egne meninger og erfaringer.

Motta nyhetsbrevet vårt!

Få nyheter og godt lesestoff fra
Mentalt Perspektiv rett i innboksen.