Yoga

Yoga ga meg et bedre liv

Yoga kan gi store helsefordeler for veldig mange, og burde vært et eget fag i skolen og tilbys på blå resept.

Som empat og høysensitiv så er jeg ofte veldig fokusert på hvordan andre har det, og vi vil så gjerne at alle rundt oss skal ha det bra, ofte på egen bekostning. Det er virkelig ikke sunt eller bra for en selv å leve slik over tid. Det er her yoga kommer inn og har hjulpet meg enormt med akkurat dette.

Yoga kan skape emosjonell balanse og fjerne angst og sosial angst

Det fine med yoga er at denne treningen tar for seg både kropp og sinn samtidig. Den spesielle måten man puster på i yoga kan også være med å roe ned et urolig sinn, balansere deg og gi deg indre ro. Yoga er rett og slett sinn-kropp medisin og du helbreder deg selv gjennom pusten. Du trenger ikke være supertrent eller supermyk for å drive med yoga. Yoga er for alle.

Pusten

Pusten har faktisk alt å si når det gjelder emosjonell balanse. Pusten vi har er selve livet og det er det som gjør at vi er i live. Hadde vi ikke pustet så hadde vi ikke lenger hver her. Det er veldig få som er klar over hvor stor påvirkning og helbredene kraft pusten kan ha på din emosjonelle balanse og helse.
Puster du mye gjennom brystet så skaper dette mye spenninger i kroppen over tid. Små babyer puster naturlig gjennom magen og de puster dypt. Det fine med yoga er at det hjelper med å få balanse i pusten igjen, og å puste helt ned i magen.

Emosjonell balanse

Emosjonell balanse handler med hvordan vi relaterer oss til alle våre følelser, også de «dårlige» følelsene. Det handler også om å godta alle følelsene og oss selv. Og på den måten være hel. Og ikke straffe oss selv for eksempel om vi blir sinte eller uttrykker «feil» følelser. Dette er kun tegn på et sunt og godt følelsesliv.
Det er ingen som kun har gode og lykkelige følelser hele tiden, da undertrykker de mye eller de unngår å si hva de egentlig mener i fare for å ikke bli likt eller godtatt. Men sannheten er at vi må først godta oss selv, og gi oss selv kjærlighet. Da vil vi også slutte å søke det utenfor oss selv, noe som i seg selv skaper enda mer emosjonell ubalanse for en selv.
Emosjonell balanse er når vi også kan uttrykke «dårlige» følelser, som sinne og tristhet, men ikke bære disse følelsene med oss. At vi kan klare å få det ut, skvære opp og opprette emosjonell balanse med oss selv igjen.

Lys, glede og kjærlighet

Takk for at du tok deg tiden til å lese. Håper virkelig dette kan være med å hjelpe fine, gode deg.

Ønsker deg alt godt fine, vakre deg.

Stor hjerteklem.