Et ensomt tre på en slette

Min død

Noe i meg ønsker å tjene mest mulig penger, på minst mulig jobb. Ha et nydelig sted, og masse fritid, så alle kan se at jeg er vellykket. Så når de spør, så kan jeg fortelle hvordan jeg har fått det til, og hvor mye penger jeg tjener.

Noe i meg ønsker å vite og forstå mer enn alle andre. Være en ressurs og en kilde for informasjon, selv for de mest intelligente menneskene. Den viseste av dem alle, som peker på nye og interessante retninger, og som påpeker nyanser som ingen tenkte på. Samtidig skal jeg være en jævel på å lytte, når alle andre prater og sier sitt. Da vil folk forstå hvor vellykket jeg er.

Noe i meg ønsker å ha oppmerksomhet for alt jeg oppnår, men samtidig gi inntrykk av at det ikke er viktig for meg. Noe i meg ønsker å gjøre ting som får folk til å sperre opp øynene. Noe i meg ønsker å bli referert til i samtaler, selv når jeg ikke er til stede.

Noe i meg ønsker å forevige mine tanker og handlinger i en blogg, som et bevis på min suksess. Bloggen skal ikke være lett å finne, men for de som leter, vil det være verdt det. Noe i meg ønsker å skape noe som fremtidige generasjoner kan se tilbake på og si at «dette var en som var inne på noe».

Noe i meg ønsker å bli kjent med mannen bak ønsket om eksterne stimuli, slik at jeg kan bevare roen uansett hva som skjer utenfor meg. Noe i meg ønsker å forstå at dette er det eneste som betyr noe i livet, og alt annet er bare overfladiske distraksjoner og sammenlikninger. Noe i meg ønsker å forstå at dette er den egentlige suksessen i livet.

Mine selvsentrerte impulser som krav og behov krever mye, om ikke alt, av min oppmerksomhet. Jeg bruker mye tid på å holde disse impulsene gående. Men en dag, rett før jeg dør, vil jeg stå naken igjen. Noe i meg håper livet stripper meg før det skjer, så jeg kan bli kjent med hvem jeg egentlig er.

Vil du skrive for Hodebry?

Send inn til hodebry@mentaltperspektiv.no.

Hodebry er erfaringer og meninger, fag og synsing, dikt, noveller, dagbok, blogginnlegg og sakprosa om psykisk helse. Noen av skribentene her er pasienter, noen har vært pasienter, noen er proffe forfattere og kunstnere, andre sender inn sin aller første tekst, noen er behandlere og terapeuter, andre er pårørende.

Hodebry er en måte å bidra til en åpen debatt og et fritt ordskifte. Det gir færre tabuer og fordommer. Når du som selv har kjent det på kroppen forteller om dine egne erfaringer, kan det kanskje også være veien til bedre psykisk helsevern og forebyggingstilbud for flere i landet vårt, enten du selv er plaget av hodebry eller ønsker å være til hodebry. Uten hodebry kommer vi ikke videre!

Vi honorerer ikke bidrag, men sørger for at dine synspunkter blir en del av den offentlige samtalen om psykisk helse.

Send en arbeidsprøve eller ferdig tekst til hodebry@mentaltperspektiv.no. Vi tar også imot fotografier, tegninger og tegneserier.

Husk at alt du sender inn må være ditt eget arbeid. Si fra hvis det har vært publisert tidligere.

Alle innsendte bidrag blir redaksjonelt vurdert. Ikke alle kommer gjennom nåløyet for publisering, men vi vil gi deg tilbakemelding så fort som mulig og innen 3 uker uansett.

Dersom din tekst blir godkjent, blir den publisert i dette nettmagasinet. Den kan bli delt i sosiale medier og i papirutgaven av Mentalt Perspektiv, som går ut til medlemmene i Mental Helse fire ganger i året.

Vi setter stor pris på at du skriver under eget navn, men du kan også velge å være anonym.

Tekstene i Hodebry-spalten er uttrykk for skribentens egne meninger og erfaringer.