Ung trist kvinne foran speilet

«Jeg ser deg overalt om dagen.»

Ingen syke folk kan stå på scenen.

Herregud, så fint å se deg, jeg ser deg jo overalt om dagen!

På tv og greier! Skuespiller og foredrag og.. Shit, du gjør så mye kult ass, hvordan får du det til?

Deprimert? Ja, det er vi alle ass.

Vet du, jeg skulle ønske jeg var så modig som deg. Som satsa. Som turte. Du gjør så mye spennende, så masse hele tida liksom, hvordan får du det til?

Nedfor?

Nei, du ser ikke sånn ut. Det går vel over, du er jo så aktiv! Du trener og står på. Spiser sunt og tar vitaminene dine, herregud du er så flink, jeg blir misunnelig, hvor får du energien fra?

Nei, du ser absolutt ikke nedfor ut. Jeg synes du ser flott ut, du har blitt tynnere siden jeg så deg sist. Tynn og trent er du, så flink, at du orker!

Deprimert?

Ja, det er vi alle ass. Etter dette halvannet året, ja, virkelig.. Alle er jo deprimerte nå, det er helt naturlig.

Skal du ikke spise noe?

Jeg tar en bolle jeg ass! Du er så flink du, som spiser sunt og trener. Du ser godt ut, også på tv da, shit, jeg ser deg i reklamer og alt mulig, for et spennende liv du har!

Har du nesten ikke spist på ei uke, sier du? Jaja, men det er jo en super slankekur! Bare godt å rense kroppen, og du ser fresh ut, du ser ikke syk ut, jeg ville sett det hvis du var syk. Du er ikke syk, neida, det ser jeg at du ikke er.

Hva skal du resten av dagen i dag? Kose deg? Slappe av? Nyte livet? Du er spennende altså, heldig! Hvordan er det forresten med kjæresten din? Sønnen din? Du virker overhodet ikke som en sliten mamma, hvor får du det fra liksom, den viljen, og motet?
Du har bare lyst til å legge deg ned, sier du? Du er lei av uroen som aldri slipper taket, av å våkne med galopperende hjerte og å ligge våken på nettene fordi du føler at du aldri strekker til på noen arenaer i livet ditt? Ikke tenk på det, det er bare en fase vettu, du får jo til alt, også ser du bra ut i tillegg, jeg er skikkelig imponert!

Hva sier du?

At du ikke orker å møte ditt eget blikk i speilet lenger, fordi du hater den du er og hvordan du ser ut? At du ofte dagdrømmer om å vri rattet noen få cm til høyre når du ligger på E18, bare for å stoppe tankekjøret, selvhatet og angsten som paralyserer deg i alle sosiale settinger?

Haha, SÆRLIG du har det sånn, du er jo på tv! På scenen! Ingen syke folk kan stå på scenen. Du er jo så flink og vellykket, slank og sterk. Også er du på tv! Herregud altså, det er så fett. Du er så heldig. Jeg ser deg overalt om dagen!