Mann balanserer på trestokk i skogen

Flere som gruer seg til sommerferien?

Juni er snart her, og så kommer juli med sommerferie og «happiness». Kollegene mine på jobben har i lengre tid snakket om ferieplanene sine og hvor topp alt kommer til å bli. Jeg blir flau og veldig trist når de spør meg hva jeg skal, som om det er en selvfølge at alle skal reise bort eller henge med venner og bekjente.

Det gjør så inderlig vondt hver gang det kommer en ferie, eller helligdagsperiode og jeg hører om hva alle andre skal gjøre. Det blir så tydelig at jeg er ensom. Et hardt slag i ansiktet hver gang da jeg vet så inderlig at jeg kommer til å være helt alene. Jeg har ingen. Ingen kjæreste, ingen venner, ingen bekjente rundt meg. Ingen.

Jeg har vært ensom hele livet, aldri hatt venner, og det blir tyngre for hvert år som går. Jeg gruer meg så inderlig til sommerferien at det sitter en klump i magen og har lyst til å begynne å grine bare av tanken på ferien. Skulle ønske jeg kunne hoppe direkte til august.

Er det flere som har det sånn?


Vil du skrive for Hodebry?

Send inn til hodebry@mentaltperspektiv.no.

Hodebry er erfaringer og meninger, fag og synsing, dikt, noveller, dagbok, blogginnlegg og sakprosa om psykisk helse. Noen av skribentene her er pasienter, noen har vært pasienter, noen er proffe forfattere og kunstnere, andre sender inn sin aller første tekst, noen er behandlere og terapeuter, andre er pårørende.

Hodebry er en måte å bidra til en åpen debatt og et fritt ordskifte. Det gir færre tabuer og fordommer. Når du som selv har kjent det på kroppen forteller om dine egne erfaringer, kan det kanskje også være veien til bedre psykisk helsevern og forebyggingstilbud for flere i landet vårt, enten du selv er plaget av hodebry eller ønsker å være til hodebry. Uten hodebry kommer vi ikke videre!

Vi honorerer ikke bidrag, men sørger for at dine synspunkter blir en del av den offentlige samtalen om psykisk helse.

Send en arbeidsprøve eller ferdig tekst til hodebry@mentaltperspektiv.no. Vi tar også imot fotografier, tegninger og tegneserier.

Husk at alt du sender inn må være ditt eget arbeid. Si fra hvis det har vært publisert tidligere.

Alle innsendte bidrag blir redaksjonelt vurdert. Ikke alle kommer gjennom nåløyet for publisering, men vi vil gi deg tilbakemelding så fort som mulig og innen 3 uker uansett.

Dersom din tekst blir godkjent, blir den publisert i dette nettmagasinet. Den kan bli delt i sosiale medier og i papirutgaven av Mentalt Perspektiv, som går ut til medlemmene i Mental Helse fire ganger i året.

Vi setter stor pris på at du skriver under eget navn, men du kan også velge å være anonym.

Tekstene i Hodebry-spalten er uttrykk for skribentens egne meninger og erfaringer.